Intrebari frecvente

Ce afecțiuni tratează acupunctura?
Acupunctura este o terapie alternativă de tratament pentru o serie de afecțiuni, de la cele mai frecvente, până la cele mai rare. Astfel, acupunctura poate fi folosită pentru tratarea diferitelor probleme ale coloanei vertebrale, ale articulațiilor, pentru diferitele afecțiuni ale aparatului uro-genital, respirator, circulator, excretor, digestiv, din sfera ORL, întărește sistemul imunitar, sistemul osos și au beneficii la nivelul sistemului nervos și a celui limfatic.

Când apelez la acupunctură?
Tehnicile de acupunctură pot fi folosite și pentru prevenirea afecțiunilor fizice, pentru menținerea stării de sănătate, așa că se poate face apel la acupunctură și înainte de apariția unei suferințe.

Sunt dureroase tratamentele?
Tratamentele nu sunt dureroase. Persoanele rezistente și cele care nu au fobie de ace nu vor avea probleme, chiar se vor relaxa în timpul ședințelor de tratament. Singura senzație care poate fi asociată cu durerea este cea de pișcătură în momentul în care acul a fost aplicat. După ce acele au fost aplicate in vederea obținerii formulei de tratament, pacientul poate sa simtă o mâncărime sau presiune ușoară.

Există efecte secundare?
Acupunctura nu prezintă efecte secundare. După fiecare ședință pacienții ar trebui să se odihnească și să consume lichide. Majoritatea pacienților se simt foarte relaxați după o ședință. La persoanele cu o piele mai sensibilă pot apărea unele mici vânătăi în jurul înțepăturilor acelor.

Cum este stabilit tipul de tratament potrivit pentru fiecare pacient?
Terapeutul are o discuție amănunțită cu pacientul despre simptomele pe care le acuză și despre istoricul medical. De asemenea, terapeutul va pune întrebări legate de modul de alimentație, despre activitățile pe care le desfășoară și despre stilul de viață al acestuia. În funcție de informațiile obținute, se va stabili un tratament adecvat, personalizat

Ce contraindicații există?
În principiu, nu există contraindicații la tratamentele propuse prin acupunctură. Pot exista însă unele cazuri în care nu se poate interveni imediat și este nevoie de o perioadă de pregătire. De aceea este foarte important ca pacientul să discute deschis cu terapeutul și să prezinte analizele, diagnosticul le medicului specialist, în vederea obținerii unui tratament benefic

De câte ședințe este nevoie pentru un tratament complet?
Fiecare persoană este unică. Afecțiunile se manifestă diferit la fiecare pacient iar reacțiile tratamentului vor fi diferite. De aceea, rămâne la latitudinea terapeutului să decidă numărul exact de ședințe de care este nevoie pentru ca tratamentul să aibă un efect de durată.

Acele sunt sterile? Există pericol de infecție?
Bineînțeles, acele sunt sterile, iar riscul de infecție este nul. În cabinetul nostru, acupunctura este practicată în condiții de deplină siguranță pentru pacient.

Acupunctura este recomandată și pentru copii?
Indiferent de vârstă, copiii pot urma un tratament al terapiei SUJOK prin acupunctură sau alte proceduri care-i aparțin. Nu există contraindicații în cazul copiilor. Mai mult, aceștia răspund mult mai bine la tratamente deoarece afecțiunile nu se găsesc în stadii cronice iar sistemul energetic este foarte receptiv.